fredag 28 januari 2011

Hej och välkommna till den nyöppnade och såå efterlängtade Australien Bloggen!

Det får bli en snabbgenomgång för dom som inte har hängt med. Först landade vi på Perth International Airport den 12 november. Där hann vi inte ens gå utanför området så blev Jonathans superduperdyarvärstingkamera stulen. Yes. Därefter tog vi taxin in till drömmarnas stad där allt kan hända. Vi bodde en vecka på Billabong Backpacker resort. Trevligt, stort och början på Maddes bedbugshistoria. Vi sökte jobb och kände att vi ville komma närmare havet. Fremantle blev nästa stopp. Det är hamnen i Perth, ligger med tunnelbana 30 minuter utanför. Supermysigt och soligt! Där bröt hela bedbugskaoset ut med sjukhusbesök, tvätt-tider och kliande! Vi kände efter tre nätter att vi vill se mer av riktiga Australien. Vi vill se kängurur, ormar, spindlar och inte minst röd jord! En kväll och en dag tog det och vi hade köpt en bil. Bongo. Vårt allt. Vårt hem. Yes, nu började resan på riktigt!

Vi åkte söder ut mot Mandurah, Margaret River, Denmark och stannade nästan en vecka i Albany. Tänk er en 80-tals stad som han stannat i tiden. Här bor bara gamla människor och några backpackers förstås. Vi råkade gå förbi ett hostel en dag och lånade internet för några dollar. Där inne på en anslagstavla så hängde en sliten lapp med orden "Fruitpickers Needed Now". Där är vår chans tänkte vi och ringde direkt. En äldre man vid namn Mick (Dundee) svarade i andra änden. "Kan ni komma imorgon? Northampton ligger bara 90 mil ifrån Albany." Jo, ja varför inte, vi åker direkt!

Well, och här är vi nu, några veckor senare ute på en melonfarm hos Mick och Davina. Två supertrevliga aussies och deras energisprudlande hund Peecka.

Ja, däremellan har det ju hänt tusen andra konstiga saker. Typ som att Kristoffer slarvar bort sin plånbok, mobil och nycklar på mindre en en vecka. Varit på polisstationen. Jag har tappat min mobil på en nattklubb. Jonathan sprang in i en glasdörr och lite annat.
Japp, vi älskar utmaningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar